Prodloužený víkend Valpolicella

Termín: 16.-19. května 2019

(Pro skupinu 8-13 osob zorganizujeme zájezd v libovolném termínu, kontaktujte nás na duda@vinodoc.cz)

Shrnutí: Letecký zájezd all inclusive, v rámci kterého poznáte slavný vinařský region poblíž romantického města Verona. Během prodlouženého víkendu s námi navštívíte pět vinařství, ochutnáte spoustu vín v čele se slavným Amarone della Valpolicella a poznáte výrobu olivového oleje ve špičkovém olivovém mlýnu. Poznáte lokální gastronomické speciality a prohlédnete si historické centrum Verony, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Vychutnejte si úžasné Benátsko všemi smysly!.

Program:

Den 1 Čtvrtek 16. května: Přílet na letiště v Benátkách a transfer do oblasti Valpolicella Classico, kde nás nejprve čeká ubytování v klasickém místním agroturismu „El Pendola“. Po lehkém obědě se vydáme na projížďku po místní vinařské oblasti se zastávkou v jedné z nejmalebnějších vesniček Itálie – San Giorgio Ingannapoltron. Tady budete moci obdivovat farní kostel v centru, stejně jako úžasné výhledy po okolí, v rámci kterých lze za dobrého počasí zahlédnout i jezero Garda.

Následně se přesuneme na prohlídku rodinného vinařství Le Bignele. Ochutnáme tu mimo jiné i nejprestižnější vína této oblasti, tedy Amarone a Recioto della Valpolicella. V rámci prohlídky vinařství se seznámíme se specifickým procesem výroby zdejších vín. Den zakončíme večeří v agroturismo El Pendola.

Den 2 Pátek 17. května: Po snídani vyrazíme pátrat po tajemstvích výroby italského „zeleného zlata“, a sice extra panenského olivového oleje. Navštívíme rodinný mlýn Bonamini, který patří ke špičce producentů olivových olejů nejen v Benátsku, ale v celé Itálii. Návštěvu mlýna zakončíme ochutnávkou zdejších olivových olejů a naučíme se rozpoznávat jejich aromata.

Před obědem ještě stihneme transfer  do rodinného vinařství Suavia, kde na nás čekají tradiční bílá vína Soave. Rodinné vinařství, které se zaměřuje na top kvalitu, stojí poblíž obce Fittà, v samém jádru zóny Classico, kde se vinice rozkládají na unikátním vulkanickém podloží. Rodina Tessari se zde zabývala zemědělstvím již od 19. století, ale až Giovanni s manželkou Rosettou se rozhodli pěstovat své vlastní hrozny a vyrobit vlastní víno v roce 1982. Jejich čtyři dcery postupně převzaly otěže vinařství a dnes jejich vína patří k tomu nejzajímavějšímu v rámci zóny Soave Classico.

Ve vesničce Soave si dáme lehký oběd a nasajeme místní atmosféru. Odpoledne nás čeká prohlídka butikového vinařství Roccolo Grassi, které známý kritik Robert Parker označil za jednoho z nejzajímavějších producentů červených vín severní Itálie. Vína s etiketou Roccolo Grassi se těší velké oblibě a produkce kolem 45 000 lahví je každoročně beznadějně vyprodaná. Sortiment vín Roccolo Grassi tvoří Soave, Valpolicella Superiore a Amarone della Valpolicella. Večeře v podobě tradičních lokálních jídel na nás bude čekat v agroturismu „El Pendola“.

Den 3Sobota 18. května: Po snídani se přesuneme do historického centra nedaleké Verony. Spolu s průvodcem si projdeme nejzajímavější historická místa a zdejší uličky známé díky Shakespearově tragédii Romeo a Julie. Navštívíme koloseum na hlavním náměstí (vstupy do památek nejsou zahrnuty v ceně). Oběd si vychutnáme v jedné z typických veronských tratorií.

Odpoledne navštívíme jedno z nejstarších rodinných vinařství regionu Valpolicella – vinařství Speri. Historie vinařství sahá až do roku 1874 a po celou dobu svého fungování si vinařství uchovává rodinný charakter. Dnes je vinařství v rukou sedmé generace potomků původního zakladatele. Vína jsou produkována pouze z vlastních vinic, kterých má Speri v zóně Valpolicella Classico zhruba 60 hektarů. Amarone pochází z vinice Monte Sant`Urbano v obci Furmane. Samozřejmostí je pro vinařství Speri šetrnost vůči životnímu prostředí, po mnoha letech udržitelného hospodaření jsou vína počínaje ročníkem 2015 organicky certifikovaná.

Po Speri navštívíme dalšího organického producenta vín regionu Valpolicella Classico – vinařství La Dama Vini a večeři si dáme v rámci agroturismo El Pendola.

Den 4 Neděle 19. května: Snídaně a pak již bude následovat transfer na letiště v Benátkách a odlet do Prahy.

Cena zájezdu: XX XX Kč/os

Cena zahrnuje:
  • letenky včetně palivových poplatků
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • 3x oběd
  • 3x večeře
  • transfery po celou dobu zájezdu
  • degustace vín
  • služby průvodce a řidiče
  • zavazadlo příruční do 10 kg
  • 100% pojištění proti úpadku CK

Pro více informací kontaktujte: Mikuláš Duda, duda@vinodoc.cz, 734 525 053

Své místo na zájezdu si můžete rezervovat zde.