Prodloužený víkend v Toskánsku

Termín: 28.- 31. března 2019

(Pro skupinu 8-13 osob zorganizujeme zájezd v libovolném termínu, kontaktujte nás na duda@vinodoc.cz)

Shrnutí: Letecký zájezd all inclusive, v rámci kterého budete bydlet v tradiční historické toskánské vile (Villa Grazianella) patřící vinařství Tenute del Cerro. Ve třech dnech s námi navštívíte šest vinařství, ochutnáte spoustu vín a proniknete do tajů výroby špičkového extra panenského olivového oleje. Poznáte malebnou krajinu, kde vznikají slavná toskánská vína Brunello di Montalcino a Vino Nobile di Montepulciano, ale také lokální gastronomické speciality ideálně pasující k místním červeným vínům. Prohlédneme si historické centrum městečka Pienza, zapsaného na seznam historického a kulturního dědictví UNESCO. Poznejte s námi úchvatné Toskánsko a jeho vinaře.

Program:

Den 1Čtvrtek 28. března: Přílet do Říma a transfer do hotelu poblíž Montepulciana. Ubytování v hotelu Tenute del Cerro a prohlídka místního vinařství. Večeře v místní restauraci v kombinaci s ochutnávkou vín Vino Nobile di Montepulciano.

Den 2Pátek 29. března: snídaně v hotelu, následně transfer to Montalcina na ochutnávku do vinařství Siro Pacenti. Tento výrobce je znám svým perfekcionistickým přístupem a nádhernými elegantními víny, pro jejichž zrání používá francouzské barikové sudy. V rámci krátkého přesunu pak navštívíme jedno z nejstarších vinařství oblasti Fattoria dei Barbi, kde nás čeká prohlídka krásných historických sklepů a také oběd v restauraci vinařství, spojený s ochutnávkou místních vín. Po obědě přejedeme malebného městečka Pienza a prohlédneme si jeho historické centrum. Odpoledne zakončíme prohlídkou a degustací ve vinařství Bindella. Od letošního roku vinařství disponuje zcela novým sklepem, kde vznikají krásná vína Vino Nobile di Montepulciano. Večeře v restauraci vinařství Tenute del Cerro.

Den 3Sobota 30. března: po snídani se přesuneme opět do Montalcina, ale tentokrát navštívíme jednoho z nejuznávanějších italských producentů extra panenského olivového oleje, farmu Frantoio Franci. Prohlédneme si výrobní prostory společnosti a návštěvu zakončíme ochutnávkou olejů. Na náměstí v nedalekém Sant’Angelo in Colle nás čeká oběd v tradiční restauraci Trattoria Il Pozzo. Po obědě bude možnost krátké prohlídky historického centra Montalcina, jehož dominantou je stará pevnost nabízející výhledy do okolí. Úchvatná Brunella pak ochutnáme v malém rodinném vinařství Baricci, které patří k absolutní špičce v produkci vín v Montalcinu a jehož vína jsou každoročně beznadějně vyprodána. Večeři si dáme v centru historického Montepulciana.

Den 4Neděle 31. března: snídaně na hotelu, checkout a cestou na letiště v Římě se ještě zastavíme v rodinném vinařství Sergio Mottura. Ve vinicích rodina hospodaří od 90. let v organickém režimu. Nikdo jiný prý nelahvuje lepší Grechetto než Sergio Mottura. Vlajková loď vinařství, víno Latour a Civitella, bylo poprvé nalahvováno v roce 1994 a v roce 2001 se stalo historicky prvním bílým vínem z Lazia, které získalo nejvyšší hodnocení „tří pohárků“ v rámci italského průvodce Gambero Rosso.

Cena zájezdu: 27 901 Kč/os

Cena zahrnuje:
  • letenky včetně palivových poplatků
  • 3x ubytování v hotelu Tenute del Cerro (Villa Grazianella)
  • 3x snídaně
  • 2x oběd
  • 3x večeře
  • transfery po celou dobu zájezdu
  • degustace vín
  • služby průvodce a řidiče
  • zavazadlo příruční do 10 kg
  • 100% pojištění proti úpadku CK

Pro více informací kontaktujte: Mikuláš Duda, duda@vinodoc.cz, 734 525 053

Své místo na zájezdu si můžete rezervovat zde.