Autoři

Mikuláš Duda

Mikuláš Duda DipWSET

Od roku 2011 píše blog o víně Podkorkem.cz. Rozhodujícím impulzem pro založení tohoto online zápisníku byla fascinace světem vína, která u Mikuláše Dudy propukla ještě o pár let dříve. Kromě pravidelného ochutnávání vín a poznávání vinného světa absolvoval Mikuláš začátkem roku 2015 Advanced Course Wines and Spirits International Weinakademie Österreich. Následně také úspěšně dokončil navazující kurz WSET Diploma in Wines and Spirits v rakouském Rustu.

V průběhu roku 2015 začal Mikuláš Duda spolupracovat s projektem VinoDoc jako podpora v oblasti komunikace a prodeje. V současnosti působí jako obchodní a marketingový ředitel společnosti a pro blog připravuje rozhovory s vinaři z portfolia VinoDoc nebo píše o zajímavostech souvisejících s italskými víny.


Jana Wertheimová

Jana Goldbricht

Italskou kuchyní se zabývám již několik let, je mou láskou i vášní v jednom. Proto jsem si také založila blog Cucinare con amore – protože vaření s láskou je to jediné správné. Italská kuchyně má mnoho podob, líbí se mi její krajová rozmanitost a to, že Italové vyznávají na prvním místě kvalitu surovin, jen tak totiž může být jídlo dokonalým zážitkem. Vaření miluji čím dál tím víc, ráda objevuji nové suroviny, bylinky a chutě. Ráda zkouším nové recepty a mou největší odměnou je, když mé rodině a Vám, mým čtenářům chutná a s chutí se na můj blog vracíte. Proto je mi ctí představit Vám ve spolupráci s VinoDoc pár italských receptů v kombinaci s těmi nejlepšími víny.

Buon Appetito …


Helena Baker

Helena Baker DipWSET

Je členkou klubu absolventů WSET Alumni v Londýně a držitelkou mezinárodních osvědčení Formador Homologado del Vino de Jerez ISO 8586 opravňujících k výuce kurzů o víně a hodnocení vín v odborné jury. Jako členka hodnotících komisí na světové vinařské scéně od roku 1997 se již zúčastnila stovek mezinárodních soutěží, mnohdy jako předsedkyně jednotlivých porot, a to nejen po celé Evropě, ale i v zámoří a v roce 2005 byla zařazena do katalogu degustátorů Guía de Catadores Internacionales vydaném v Madridu.

Jako publicistka, autorka, spoluautorka a překladatelka s eno-gastronomickým zaměřením má na svém kontě na 30 publikací, z toho dvě pojednávající o vínech Itálie: „Cesty za vínem – Italská vína“ (Grada 2005) a „Jak chutná Itálie – buonissimo !“ (Edice ČT 2009). Helena Baker je členkou Jednoty tlumočníků a překladatelů, Syndikátu novinářů České republiky a mezinárodní federace publicistů se zaměřením na víno a destiláty – F.I.J.E.V. ( Fédération Internationale des Journalistes et Écrivains des Vins et Spiritueux ) se sídlem v Paříži. Provozuje svůj vlastní web www.bakerwine.cz.


 

Jan Táborský

Jan Táborský

Kvalifikací jsem pouhý nadšenec a milovník vína. Vzdělání si ovšem v současnosti doplňuji studiem WSET Diploma v rakouském Rustu a vloni jsem úspěšně absolvoval kurz Sommelier na Valtické vinařské akademii. Nos i chuťové buňky trénují pravidelně, poctivě a s velkým nasazením. Nedávno jsem se živil jako novinář, a proto jsem rád přijal nabídku předávat své skromné znalosti a zkušenosti prostřednictvím článků na VinoDoc. Itálie je hustým a někdy dost divokým pralesem původních odrůd vinné révy, což ji činí neskutečně zábavnou. Navíc, a proč to nepřiznat, kvůli vyzrálému Barolu bych si ukousnul levou ruku.