Rajčata s pečeným kozím sýrem

Vynikající předkrm nebo lehká večeře, která ladí nejen oku, ale hlavně chuťovým buňkám a vše na lehké italské vlně. To je přesně dnešní jednoduchý recept založený na vynikajícím kozím sýru, Balsamiku a olivovém oleji.

Ingredience pro 2 osoby:

  • 100-150 g kozího sýru (pro tento recept je vhodný kozí sýr měkký s bílou plísní na povrchu, je pevnější a bude se s ním lépe pracovat než s čerstvým)
  • Pepř
  • Extra panenský olivový olej
  • Balsamiko ocet
  • Třtinový cukr
  • Rukola
  • Čerstvá bazalka
  • 2 vajíčka
  • Hladká mouka
  • Strouhanka
  • Cca 2-3 rajčata
  • Olivový olej vhodný ke smažení

Nejprve si nachystáme Balsamiko redukci, svaříme do zhoustnutí jeden díl třtinového cukru a 1,5 dílu Balsamiko octu, poté dáme stranou. Díky použití třtinového cukru bude redukce výraznější a zajímavější až karamelové chuti.

Sýr nakrájíme na kolečka, postupně obalíme v mouce, vejci, a nakonec ve strouhance. Poté z každé strany opečeme na nepřilnavé pánvi na olivovém oleji dozlatova, zaberete cca tři minuty. Poté servírujeme s natenko nakrájenými rajčaty, ochucené pepřem, bazalkou a podávané s rukolou. Lehce zakápneme extra panenským olivovým oleje a balzamikovou redukcí. Ihned podáváme.

Dobrou chuť!