Špagety s plody moře

Dnes si ukážeme recept na vysloveně letní jídlo, které je hotové za pár minut, pro které budete potřebovat doslova jen pár surovin a které je zároveň plné zajímavých chutí.  Špagety jsou zde pouze jako doprovod vynikajících mořských plodů, skvělého olivového oleje a peperoncina. Jídlo je lehké, zdravé a má i afrodiziakální účinky.

Suroviny pro dvě osoby:

  • 100–130 g špaget
  • Cca 250 g plodů moře – směs krevet, mušlí a popřípadě chobotniček atd., dle vaší chutě
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 malá žlutá cibule
  • Peperoncino
  • Extra panenský olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá petrželka
  • Cca 20 g másla
  • Citronová šťáva z poloviny citronu
  • Lžíce strouhané citronové kúry
  • 200 ml suchého bílého vína

Nejprve oloupeme česnek a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Dáme vařit dobře osolenou vroucí vodu a dáme vařit špagety dle návodu na obalu.

V pánvi na troše olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, poté vhodíme plody moře, osolíme a tři minuty za stálého míchání opečeme, na minutu vhodíme česnek, Peperoncino a zalijeme bílým vínem. Necháme zprudka odpařit, vmícháme citronovou šťávu, lehounce opečeme a ke konci vmícháme větší oříšek másla a citronovou kůru. Dochutíme pepřem, čerstvou petrželkou a ihned vmícháme uvařené špagety. Podáváme s kouskem citronu a lehounce zakapané olivovém olejem.

Dobrou chuť!