Jarní těstoviny s chřestem

Tenhle recept si doslova zamilujete, je nabitý jarní zeleninou a chutná skvěle. Hotový je za pár minut a díky dobrému olivovému oleji a křupavé zelenině, vykouzlíte vynikající večeři.

Ingredience pro 2 osoby:

  • 200 g penne
  • Sůl
  • Čerstvý pepř
  • Extra panenský olivový olej
  • Cca 1/3 svazku bílého chřestu
  • Cca 1/3 svazku zeleného chřestu
  • 100 g mraženého hrášku
  • Hrst zelené části pórku
  • Cca 30 g strouhaného parmazánu
  • Hrst baby špenátu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • Citronová kúra z polovinu citronu
  • Čerstvá bazalka

Nejprve si nachystáme chřest. Bílý škrabkou oloupeme ze všech stran, vynecháváme jen hlavičku. Zelený se loupat nemusí, jen odstraníme dřevnaté konce. Oba chřesty nakrájíme na menší kousky, bílý doporučuji na menší než zelený, takto je to chutnější.

Nyní si dáme vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. A do pánve nalijeme trochu olivového oleje a vhodíme hrášek, po cca 3 minutách vhodíme chřest a za dalších pět minut nakrájený pórek. Vše osolíme a opepříme. Necháme opéct pěkně dozlatova, takto zelenina dostane vynikající plnou chuť. Mezitím by se nám měly vařit těstoviny dle návodu na obalu.

Jakmile je zelenina krásně opečená přidáme na minutu špenát, stáhneme plamen na minimum a vmícháme zakysanou smetanu a strouhaný parmazán. Přidáme lehce okapané těstoviny, nasekanou bazalku a strouhanou citronovou kúru. Vše dokonale promícháme, v případě potřeby můžeme maličko naředit vodou z těstovin. Ihned podáváme.

Dobrou chuť!