Maccheroni s pestem a bramborami

Tento recept není sice tak známý, jako třeba Boloňské těstoviny, Pasta ala Norma apod., ale přesto je v Itálii velmi oblíbeným rodinným pokrmem, který se skládá z jednoduchých surovin. U nás není kombinace těstovin a brambor příliš častá a i já jsem před prvním ochutnáním měla určité pochybnosti o kombinovatelnosti těchto surovin. Když, ale nepodceníte kvalitu jednotlivých ingrediencí, které tenhle tradiční recept tvoří, zaručuji vám vynikající lehké jídlo s jemnou chutí.

Jako nejdůležitější je velmi kvalitní pesto, skvělý olivový olej extra virgine a dokonalé těstoviny. Toto jídlo se v Itálii kombinuje s více druhy těstovin, najdete recepty, kde figurují Spaghetti, Tagliatelle, Trenette nebo Maccheroni. Osobně jsem vyzkoušela všechny verze a Spaghetti rozhodně nedoporučuji jsou na tento recept příliš jemné. Nejvíc se mi osvědčily právě Maccheroni, které dnes již není problém sehnat, jedná se o druh silnějších mírně zatočených těstovin. Které jsou výraznější a ideálně se do tohoto receptu hodí.

Ingredience pro 4 osoby:

  • 5 menších nových brambor, nakrájených na menší kousky
  • Sůl
  • Citronový pepř
  • Kvalitní bazalkové pesto
  • Větší hrst strouhaného parmazánu
  • 250 g zelených fazolek
  • 350 g těstovin

Nejdůležitější na tomto receptu je načasování, jelikož všechny suroviny vaříme najednou v jednom hrnci. Je tedy důležité vše správně naplánovat, jen tak bude tenhle jednoduchý recept dokonalý.

Nejprve si oloupeme a nakrájíme brambory, dáme vařit dobře osolenou vodu. Na obalu většiny těstovin je příliš dlouhý čas, pokud se ho budete držet těstoviny budou rozvařené. Takže nezapomeňte ochutnávat zhruba po polovině času. Například na těstovinách, které jsem koupila já byl čas 12-15 minut a hotové byly ideálně za 7 minut.

Do dobře osolené vroucí vody tedy najednou dáme těstoviny i brambory, když jsou těstoviny téměř hotové přihodíme na minutu nebo dvě zelené fazolky. Přecedíme a do této směsi dáme pesto. Opeříme, osolíme a vmícháme hrst strouhaného parmazánu. Poté ještě trochu zakápneme olivovým olejem. A je hotovo. Omáčky nemá být v tomto pokrmu velké množství, jen má lehce dokreslit a podtrhnout chuť všech surovin.

Dobrou chuť!

Napsat komentář