Orecchiette s krevetami

Dnes pro Vás mám vysloveně letní recept na Orecchiette s krevetami. Jedná se o oblíbený pokrm z těstovin, které mají tvar podobný ouškům, velmi oblíbený v jižní Apulii. Připravíme si je velmi jednoduše s krevetami, hráškovým pyré a samozřejmě s velmi kvalitním extra panenským olivovým olejem – FELICE GARIBALDI 2015 De Carlo. Tento olej je opravdu luxusním zážitkem pro všechny gurmány a je ideálním partnerem krevet.

Ingredience pro dvě osoby:

• Extra panenský olivový olej
• Sůl
• Pepř
• 250 g těstovin Orecchiette
• 350 g hrášku, čerstvého nebo mraženého
• 2 stroužky česneku, nakrájeného na tenké plátky
• Kousek másla
• ½ šálku bílého vína
• Cca 250-300 g loupaných krevet
• Nadrobno nakrájená menší žlutá cibule

Nejprve si na pánvi na troše oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme hrášek. Osolíme a opepříme, necháme za občasného míchání opéct, dokud hrášek nezměkne. Dáme do mixéru a umixujeme do hladka. Zatím přesuneme do misky a dáme stranou.
Mezitím dobře osolíme vodu a dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu, cca 10-12 minut. Nyní na troše olivového oleje opečeme krevetky, cca 3-4 minuty, poté vhodíme česnek, osolíme a opepříme. Po minutě vlijeme víno, necháme zprudka odpařit a stáhneme teplotu. Vmícháme kousíček másla pro zjemnění chuti.  Přidáme hráškové pyré a rozředíme na potřebnou hustotu vodou z těstovin. Poté dochutíme solí a pepřem. Vmícháme těstoviny a ihned podáváme.
Dobrou chuť!

 

 

Napsat komentář